Activiteiten
Erm ligt vlakbij het karakteristieke Sleen; een echt Drents dorp met een brink, klinkerwegen en oude boerderijen. In de directe omgeving liggen de rustieke dorpen Benneveld, Zweeloo, Aalden met het beschermde dorpsgezicht Oud-Aalden, Oosterhesselen en Meppen. Natuurgebieden zoals Landgoed De Klencke, boswachterij Gees, Sleener- en Mantingerzand en de Mepperdennen. Emmen ligt op 10 autominuten afstand met de dierentuin en een groot winkelcentrum. Hieronder vindt u een greep van activiteiten en bezienswaardigheden. Op de site van Drenthe of magisch Drenthe vindt u altijd het meest actuele aanbod van uitstapjes en evenementen.

Wandelen
Veel mensen kennen Sleen van de wandelpaden: het Pieterpad en het Drenthepad lopen door het dorp. Maar ook als u minder lange afstanden wilt lopen biedt Erm en omgeving veel mogelijkheden.

Pieterpad lopen
Loopt u (etappes van) het Pieterpad? Voor de etappes Rolde-Schoonloo, Schoonloo-Sleen en Sleen-Coevorden is onze B&B een prima uitvalsbasis. U kunt dan desgewenst meerdere nachten op onze locatie slapen en hoeft u niet steeds met uw spullen te slepen. Rolde, Schoonloo en Coevorden zijn vanuit onze B&B goed met openbaar vervoer te bereiken.

Fietsen
In Drenthe, en zeker in de omgeving van Erm, kunt u altijd prachtig fietsen. Fietsroutes en fietspaden te over. Met het fietsknooppuntensysteem bepaalt u eenvoudig zelf de route en het aantal kilometers dat u wilt fietsen.

Een keer per jaar start de fiets3daagse “Fietsen ohne Grenzen” in het nabijgelegen Coevorden.

Ook als u meedoet aan de Drentse fietsvierdaagse is onze B&B gunstig gelegen. U kunt opstappen in de nabijgelegen startplaatsen Emmen of Dalen.

Op het Slenerzand is een zeer populaire mountainbikeroute, zie www.bushbikers.nl

Golfen
De Drentse Golfclub ”De Gelpenberg” in Aalden is een van de mooiste golfbanen in Noord Nederland en ligt op een kwartier rijden van Sleen.

Cultuur
Vindt u het leuk wat meer te weten te komen over de geschiedenis van Drenthe?  Ontdek het geheim van de hunebedbouwers in Borger of ervaar hoe er vroeger in Drenthe geleefd werd in het museumdorp Orvelte. Ook van Gogh heeft vlakbij Erm in Nieuw-Amsterdam een tijdje gewoond. Bekijk waar hij zijn beroemde schilderijen heeft gemaakt en bezoek het van Gogh huis in Nieuw-Amsterdam en volg het spoor terug met de trekschuit.

Verder heeft Drenthe ook een prachtig museum in Assen en een zeer bijzondere beeldentuin in Gees.

Uitstapjes met kinderen
In de omgeving van Erm zijn diverse leuke uitstapjes te maken voor gezinnen met kinderen.

  • Wildlands Emmen
  • Boomkroonpad in Borger
  • Hunebedcentrum in Borger
  • Plopsaland in Coevorden
  • Speelvijver Kibbelkoele (met strand)
  • Waterskien op het Emmerstrand
  • Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord

Brocante winkeltjes
In de nabijheid van Erm vind je leuke brocante winkeltjes in Odoorn, Exloo en Meppen. Een schat aan meubels en kroonluchters  voor een zeer schappelijke prijs, vind je in  de antiekschuur in  Nieuw Dordrecht . Verder zijn er in Emmen een paar heel grote kringloopwinkels die het bezoeken waard zijn

Welnesscentra

Thermen Anhalts en Spabron Hesselerbrug liggen beide niet ver bij onze B&B. Op onderstaande websites kunnen bezoekers profiteren van korting voor een van deze sauna's.

http://wellnesscentrumnederland.nl/bedrijf/thermen-anholts/

http://wellnesscentrumnederland.nl/bedrijf/spabron-hesselerbrug/

 

Festival der zoete verleidingen

vrijdag 7 t/m zondag 9 augustus 2020

Lekkerbekken, kookgekken, taartenbakkers, smulpapen, jammakers, fruittelers opgelet! Zet dit weekdend in je agenda want dan vindt het Festival der Zoete Verleidingen plaats. Alles draait om ZOET: meer dan 60 zorgvuldig geselecteerde stands bieden de allerlekkerste taarten, bakbenodigdheden, prachtige serviezen, tafellinnen, kookboeken, vers fruit, meel van de molen, ambachtelijk gemaakte jams, honingdelicatessen, bijzondere koffie- en theesoorten, fruitbomen, eetbare bloemen en bijzondere drankjes. Maar ook tal van demonstraties, workshops en optredens. De hele entourage, de tafels met lekkernijen, alle activiteiten… daar bak je een heerlijk dagje uit van.